Upop

Upop er Studentersamfunnets vitenskapskomite. Her finner de minste nisjetemaer sin scene, men også store temaer innenfor naturvitenskapen og psykologiens verden. Alt kan legges under lupen, så lenge det finnes forskning på feltet.

Upop står for upopulær vitenskap, og som det sjarmerende navnet hinter til er det folkeopplysning og det å løfte frem forskning som er sentralt her. Upopkomiteen inviterer dyktige forskere innen sine felt til å holde et foredrag om temaet sitt. Deretter følger en panelsamtale der temaet brytes ytterligere ned, og til sist en spørsmålsrunde der publikum selv kan pirre nysgjerrigheten. Siktemålet til Upop er å ta den til tider svevende forskningen ned på jorden og vise frem det som rører seg i kriker og kroker i forskningsverden. De er opptatte av å stille spørsmål og øke kunnskap, og mest av alt å få utløp for sin bunnløse nysgjerrighet.

Alle vitenskaplige fenomener er interessante for en Upop-er. I sitt faste konsept "I hodet på" dykker de hvert semester ned i psykologiens verden og mekanismene bak ulike personlighetsforstyrrelser. De har også formidlingskonseptet PubHD der et utvalg av Bergens Phd-stipendiater inviteres til puben (get it?) for å presentere sine prosjekter i et beintøft format: 10 minutter foredrag, 10 minutter spørsmål, deretter videre til neste deltaker. De har også jevnlige samarbeid med Forskningsdagene i Bergen.

📅 Arrangementer: Tirsdager kl 18.00

Kommende arrangementer

Program kommer snart

Siste nytt i Upopkomiteen

No items found.