Medisin: Det gale og det groteske

Det Akademiske Kvarter, Olav Kyrres Gate 49

Om arrangementet

Lobotomi, årelating, og tvangssterilisering -  gale og groteske eksempler på behandlinger som i dag er etterlatt på historiens skraphaug. Bli med når Studentersamfunnet tar en uhyggelig reise tilbake i tid, og ser på disse og andre vanvittige medisinske behandlinger utført gjennom historien. 

Selv her i Norge har vi utført behandlinger som med dagens øyne knapt er til å tro! Behandlinger som ga varige skader, eller i verste fall fikk dødelige konsekvenser for pasienten. Hva slags behandlinger ble egentlig utført, og hvordan gikk det med pasientene som ble utsatt for dette? Vi har med oss Per Haave; historiker, statsstipendiat og forsker ved Institutt for helse og samfunn ved Universitetet i Oslo. I tillegg kommer historiker Magnus Vollset fra Universitetet i Bergen. Vollset underviser i medisinsk historie, og er førsteamanuensis ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin.

Kom på Det Akademiske Kvarter den 14. mai og utforsk fortiden og oppdag sjokkerende fortellinger fra medisinsk historie!

Andre kommende arrangementer

No items found.