Londongrad: oligarker, de nye britiske monarker?

Det Akademiske Kvarter, Olav Kyrres Gate 49

Om arrangementet

London er et episenter for vestlig kultur, shopping og fotball. I skyggesiden av storbyen finner vi derimot en av verdens største arenaer for hvitvasking av penger, og et skalkeskjul for mektige russiske oligarker. Hvem er disse oligarkene, og hvilken rolle spiller London i maktkampen i Russland?

Etter Russlands invasjon av Ukraina innførte den britiske regjeringen sanksjoner rettet mot russiske oligarker i London. Sanksjonene gjør det vanskeligere for russere å oppholde seg og lage selskaper i London. I tillegg er russiske eiendeler og selskaper verdt 18,39 milliarder pund fryst og etterforskes for økonomisk kriminalitet. Til tross for dette mener mange at disse tiltakene innføres for sent, da London allerede har etablert seg som en trygg havn for økonomisk kriminalitet og russiske oligarkers harde maktkamp. Hva skjer videre i en av Europas største byer?

Kom på Tegleverket, Det Akademiske Kvater tirsdag 16. April 18.00 for å bli med en reise til Londongrad: En tur full av kriminalitet, penger og russisk maktkamp!

Andre kommende arrangementer

No items found.