Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Mann mot maskin

19. mars kl. 18:00 - 20:00

Se for deg et Norge uten taxisjåfører, industriarbeidere og butikkansatte. Et arbeidsliv der de fleste jobber krever høyere utdanning og et økende antall står utenfor. Er det slik framtiden ser ut?

Hvor nært er vi et samfunn hvor kunstig intelligens gjør jobben for oss? Og hvilke grupper er det som står i fare for å bli overflødige? Svarene på disse spørsmålene er blant de viktigste for elever, studenter og unge voksne, og sier mye om hvordan arbeidslivet deres vil bli.

En OECD-rapport fra 2018 viser at 14 % av alle jobber i OECD-landene vil stå i sterk fare for å bli automatisert vekk på lang sikt. Enda 32 % av arbeidsplassene vil endres drastisk. Også i Regjeringens perspektivmelding fra 2017 blir automatisering trukket frem som en faktor som skaper usikkerhet i arbeidsmarkedet.

Kristin Flornes, konserndirektør for teknologi i NORCE kommer til møtet for å snakke om hvordan kunstig intelligens endrer arbeidsmarkedet fremover. Flere innledere annonseres. Det gjør også Jon Iden, professor i strategi og ledelse ved NHH.

Detaljer

Dato:
19. mars
Tid
18:00 - 20:00
Lukk meny