Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Lydløs musikk

12. mars kl. 20:00 - 22:00

Musikken er overalt rundt oss. Alt fra fuglesang til konserter i svette barer og ut på de store konsertarenaene. For de fleste er det tonene og det vi hører som er fokuset. Men hvordan opplever mennesker uten hørsel musikk?

Musikk er en menneskelig ytringsform som trolig har eksistert like lenge som mennesket selv. For mange er musikken en viktig del av både hverdag, høytid og fest. Den lyttes til alene, med venner, på bar eller på konsert. Musikk i betydningen tonekunst sies å bestå av hovedelementene rytme, melodi og harmoni. Rytme kan karakteriseres som musikkens grunnelement. Melodien er takt og toners sammenføyning til levende og meningsfylte helheter av forløpskarakter. I vår vestlige forstand er Harmoni musikkens samklangmessige dimensjon. Hva skjer når mennesker ikke opplever tonenes harmoniske sammenføying, hva er den døves musikk?

Vi inviterer til et spennende møte hvor vi skal få et innblikk i hvordan musikk uttrykkes og oppleves av døve. Hvordan det er mulig å være døv samtidig som man har en stor interesse for musikk, og hvordan arbeider musikere for å nå ut til et publikum som vanligvis ikke tenkes på i en musikalsk sammenheng.

Detaljer

Dato:
12. mars
Tid
20:00 - 22:00
Hendelse Kategori:

Sted

Det Akademiske Kvarter
Olav Kyrres gate 49
Bergen, Hordaland 5015 Bergen Norge
Telefon:
+47 55 58 99 10
Hjemmeside:
https://kvarteret.no/
Lukk meny