Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Barselbokrevolusjonen

20. mars kl. 18:00 - 20:00

De fleste har en generell oppfatning av hvordan det er å være gravid. Humøret svinger og magen blir større og større. Likevel har det lenge vært lite litteratur som handler om hvordan det føles å være gravid. Hva skjer med en når man ikke er klar for barn, eller partneren ikke ønsker barnet?

I løpet av 2018 ble det utgitt en rekke bøker om akkurat dette. Bokhøsten hadde flust med denne nye typen barsel-litteratur, og med seg fulgte det en heftig debatt rundt nødvendigheten av denne typen litteratur.

Til møtet kommer Maria Horvei, redaktør for litteraturtidsskriftet Vinduet og Frode Helmich Pedersen, førsteamanuensis i litteraturvitenskap for å utforske tematikken. Hva er det som er så interessant med barselbøkene? 

 Det at vi nå setter et psykologisk perspektiv på svangerskap og graviditet vil mange anse som en god og vesentlig utvikling for et fenomen som omfatter store deler av befolkningen. Er denne litteraturen nødvendig og ønsket eller fremstår det hele «navlestrengbeskuende»? Vi inviterer til debatt!

 

Detaljer

Dato:
20. mars
Tid
18:00 - 20:00

Sted

Det Akademiske Kvarter
Olav Kyrres gate 49
Bergen, Hordaland 5015 Bergen Norge
Telefon:
+47 55 58 99 10
Hjemmeside:
https://kvarteret.no/
Lukk meny